Wegenwerken op Gistelse Steenweg: alternatieve route

Op Brugs grondgebied wordt er gewerkt vanaf de Olympialaan tot aan de grens met Jabbeke. Er zijn ook werken gepland op het grondgebied van Jabbeke. Deze ingrepen, zowel op het grondgebied van Brugge als Jabbeke, nemen samen één jaar in beslag.

Locatie

Gistelse Steenweg, tussen Olympialaan en Jabbeke , 8200 Brugge

Werfzone

– vanaf de Oud-Strijderslaan (=straat van de dierenartspraktijk) tot aan de Kraaiendreef (kruispunt Kraaiendreef niet inbegrepen): aan de pare kant of aan de rechterkant komende uit de richting Brugge-centrum.

Timing

– duur: 3 weken

Verkeersverloop

– het verkeer op de Gistelse Steenweg heeft beurtelingse doorgang met werflichten (dus ook de bussen van De Lijn)

– de straten die uitmonden op de Gistelse Steenweg, in de werfzone, worden doodlopend en dit verkeer volgt een omleiding. Deze straten zijn: Oud-Strijderslaan en Grote Moerstraat.

– tijdens het weekend wordt de rijweg van de Gistelse Steenweg vrijgemaakt in beide rijrichtingen maar de zijstraten blijven onderbroken ter hoogte van de Gistelse Steenweg

Komende van Brugge richting Varsenare slaat U dus ter hoogte van het begin van de werken af naar rechts (ter hoogte van Café “De Vriendschap”). U volgt de Korte Molenstraat tot het einde. Dan slaat U af naar links op de Zandstraat en vervolgens de eerstvolgende straat naar links. Dit is de Oud-Strijderslaan.