NIEUW: Hypoallergene voeding voor hond op basis van struisvogelvlees.

Hypoall.StruisvogelvleesNIEUW: Hypoallergene voeding voor hond op basis van struisvogelvlees.
Heel smakelijk.
Uitleg bij “Schobbejaks Hypo-allergenic adult dogs” Veterinary Exclusive!

Dit is een hondenvoeding die je enkel bij of op voorschrift van uw dierenarts kan verkrijgen!

Dit is een voeding die ontwikkeld is in samenwerking met de Universiteit, en voldoet aan de voorschriften qua samenstelling aan een ‘Hypoallergene’ voeding.

Summiere uitleg van voedingsallergie:

Vraag verdere uitleg hierover aan je dierenarts!

Net zoals bij de mens, komen allergieën bij onze huisdieren vaak voor. Bij onze honden en katten zullen symptomen ten gevolge van een allergie zich gaan ontwikkelen ter hoogte van de huid of het maag-darmstelsel. Dit kan het gevolg zijn van een allergeen dat zich in de omgeving bevindt of in de voeding, in het laatste geval spreken we dan van een voedselallergie.

Het allergeen waartegen het dier een overgevoeligheidsreactie ontwikkeld is steeds een eiwit aanwezig in de voeding. Dit eiwit kan afkomstig zijn van de gebruikte vleesbron maar echter ook van de gebruikte vet – of koolhydraatbron (ook plantmateriaal bevat eiwitten). Om dieren die verdacht worden van een voedselallergie te behandelen is het noodzakelijk hen een voeding te geven met een eiwitbron waarmee ze nog nooit eerder mee in contact geweest zijn.

Slechts zeer weinig commercieel beschikbare diervoedingen zijn gemaakt met struisvogel als vleesbron, vandaar dat onze voeding in vele gevallen van voedingsallergie een oplossing kan bieden.

Een allergie tegenover een voedselcomponent gaat een chronische ontstekingsreactie veroorzaken in het maag-darmstelsel(abnormale stoelgang,….) of ter hoogte van de huid(irritatie, ontsteking, jeuk….)van de patiënt.

Naast medicatie om deze ontstekingsreactie te onderdrukken is het eveneens noodzakelijk om gedurende minstens acht weken een voor deze patiënt hypoallergene voeding te gaan geven (eliminatiedieet).

Gezien onze voeding uitsluitend samengesteld is uit struisvogel, aardappelzetmeel en een vitaminen-mineralen premix, is deze perfect bruikbaar als eliminatiedieet of als afwisseling, aanvulling bij andere hypoallergene voedingsbronnen.