Een kattencafé in Brugge vanaf januari 2018.

 

Kattencafés sluipen op zachte pootjes onze maatschappij binnen.

In eigen land bestaan ze al in Gent en Brussel, en als het van ons afhangt, komt er binnenkort ook een in Brugge. Gewapend met stevige inhoudelijke kennis, een praktische aanpak en met het welzijn van de kat als hoogste prioriteit willen we een adoptiedienst voor katten oprichten.

Het trefpunt wordt een gezellig café, waar potentiële adoptanten en andere bezoekers kunnen kennismaken met de katten. Ondertussen kunnen ze genieten van lekkere koffie, gebak en een goed boek.

Een kattencafé is een plaats waar je in huiselijke sfeer kan genieten van een kopje koffie en een gebakje terwijl je omringd wordt door katten.

Het concept is oorspronkelijk ontstaan in Taiwan. Mensen wonen daar vaak klein of mogen geen huisdieren hebben van hun huisbaas. Een kattencafé is ontstaan vanuit de gedachtegang om mensen die niet in de mogelijkheid zijn zelf een kat te houden, toch de kans te geven te genieten van het gezelschap van een kat.

Ondertussen zijn er wereldwijd al verschillende kattencafés.

Wie een kattencafé bezoekt moet zich aan een aantal huisregels houden, de katten worden niet opgepakt en slapende katten worden niet wakker gemaakt. Om de katten ook hun rust te gunnen is er een aparte ruimte voorzien, waar ze vrij in en uit kunnen. In deze ruimte staan ook de kattenbakken. De keuken is verboden terrein voor de katten in verband met hygiëne. Eigen dieren meenemen kan uiteraard niet.

Bron: website ” http://pussandbooks.be/index.html ”