Behandeling katten

kat-tumorEen 8-jaar oud gecastreerd katertje werd binnengebracht met de klacht van progressief verergerende symptomen van braken over een periode van 5 maand. Ze vertoonde serieus gewichtsverlies ondanks de goede eetlust.Na het nemen van een abdominale radiografie werden er inwendige abnormaliteiten vastgesteld. Tijdens de operatie werd een onregelmatige massa aangetroffen van een welbepaald deel van de darmen alsook een vergroting van de lymfeknopen van het darmscheil.
Dit is een voorbeeld van een intestinale tumor. De tumor moest verwijderd worden om de obstructie te behandelen.De prognose bij dit katje is gereserveerd en er moest onmiddellijk overgegaan worden op een chemotherapie behandeling.
kat-indolent-ulcerDeze foto (vóór en ná herstel ) toont een katje met een “indolent ulcer”. Dit is een niet rasgebonden huidletsel die meestal gezien wordt bij vrouwelijke katjes.De diagnose kan gesteld worden met behulp van een biopsie (snelle labo-analyse is noodzakelijk). Met een specifieke behandeling kan men na 14 dagen reeds een spectaculaire beterschap opmerken zelfs bij de corticoïd-resistente vormen.
Vraag meer info aan uw dierenarts.
kat-chirurgieDit katje werd aangeboden met een ernstige “rottende” voorpoot ten gevolge van een accident.De spieren en huid waren volledig afgestorven en het beenweefsel lag deels bloot.De enige optie in dit geval was een amputatie van de voorpoot.
Ondanks dit gebrek kan deze dappere poes nu zeer goed haar plan trekken!
Ze klimt zelfs al weer in de bomen!