Behandeling honden

Zorro&Zorro, een 10-jarige Beagle, had al een geruime tijd last van een slecht ruikende adem en kauwproblemen.
Je bemerkt op de eerste foto de aanwezigheid van veel tandsteen t.g.v. een slechte tandhygiëne.De oplossing was het verwijderen van het tandsteen (=detartratie) d.m.v. een ultrasonreiniging onder algemene anesthesie.Op foto 2 is een deel van het tandsteen reeds verwijderd.
drachthondEen Yorkshire Terriër teefje kwam op drachtcontrole. Ze was 28 dagen geleden gedekt.Op controle echografie zien we een blaasje met een vruchtje erin.De hond is zwanger !!
speelballetjesDolfje, een 8 maand oude Cavalier King Charles, werd aangeboden op consultatie. De eigenaar vertelde dat hij geen eetlust meer had en dat hij continu moest braken.Dolf gaf een suffe indruk en versnelde ademhaling. Bij onderzoek viel direct op dat deze hond een pijnlijke, gespannen buik vertoonde.Er werd besloten om een Röntgenfoto te nemen. Op foto kun je 3 hartvormige structuurtjes bemerken in de darmen.Dolfje had 3 speelballetjes voor katten ingeslikt. De balletjes zaten vast in de dunne darm waardoor er geen passage meer kon plaatsvinden van voeding en waardoor de hond steeds braakte.De vreemde voorwerpen werden operatief verwijderd. Dolfje kreeg 5 dagen vloeibare voeding en kon dan weer overschakelen op zijn normaal dieet.