Voorbeelden van behandelingen en operaties

hond-animatieEen Mechelse Herder van 7 jaar werd na een verkeersaccident in shock en gewond binnengebracht in de praktijk.Na stabilisatie van de patiënt werden de letsels onderzocht.Deze hond had een luxatie van de elleboog, dat wil zeggen dat de elleboog was ontwricht. Met behulp van speciale rotatie- en tractietechnieken werd het oorspronkelijk gewricht hersteld.
Na hechting van de wonden moest onze patiënt nog enkele dagen gehospitaliseerd blijven. Na enkele weken kon deze hond weer normaal lopen.
RokkoDit is Rokko, een Bordeaux Dog.Deze hond had reeds een tijdje last van een snelgroeiend gezwel onder zijn oog.
De tumor werd verwijderd en voor onderzoek opgezonden naar het labo.Het gezwel was gelukkig goedaardig, het bleek een histiocytoom te zijn .
Dit is een gezwel die vaak voorkomt op het hoofd en poten van jonge honden.
behandeling1Zara, een Golden Retriever teefje van 9 jaar, werd binnengebracht met een groot gezwel onder haar staart. De hond had problemen om op een normale manier te urineren. Zara zat ook continu aan het gezwel te likken met een ontsteking tot gevolg.Na een grondig klinisch onderzoek bleek het hier te gaan over een vaginatumor die drukte op de urineleider.Zara werd onder narcose gebracht en de tumor werd verwijderd. Na de operatie kon de hond weer moeiteloos plassen en was ze verlost van de zwelling.
Digital StillCamera

Verwijderde vaginatumor

Digital StillCamera

Excisieplaats van de tumor