Voorbeelden van behandelingen en operaties

Er worden hier zowel grote als kleine heelkundige ingrepen gedaan.

In de onderliggende pagina’s is er een selectie te zien van ingrepen op kleine huisdieren.

 

BernersennerEen Berner Sennenhond werd aangeboden met klachten van veel drinken en veel plassen.
Tijdens klinisch onderzoek bemerkten we volgende verschijnselen: “rode ogen”, lichte koorts, stinkende vaginale uitvloeiing,  doffe haarvacht, een gespannen buik.Bloedonderzoek liet een ernstig ontstekingsbeeld zien.De hond werd geopereerd (incl infuus, bewaking), daar er steeds een risico bestaat op een openspringende baarmoeder met uitvloei van etter in de buik tot gevolg. Dit zou lijden tot een buikvliesontsteking met een finaal dodelijke afloop.
vreemd-voorwerpEen Franse Bulldog werd binnengebracht omdat hij regelmatig braakte en geen eetlust meer had.
Uit het gesprek met de eigenaar konden we afleiden dat de hond reeds enkele dagen geen stoelgang meer maakte. De buik was gespannen en pijnlijk.Bij een radiografische contraststudie bemerkten we een obstructie in het maagdarmkanaal.
De hond werd opgenomen en geopereerd.Op foto kun je het verwijderde voorwerp zien.Na een aantal dagen mocht onze patiënt weer naar huis en waren de klachten van de baan.
rontgenDit is een Röntgenopname van de buik van een hond met een darm obstructie. Dat wil zeggen dat er ergens in de darmen een vreemd voorwerp zit die de passage van stoelgang verhinderd.De symptomen bij deze hond waren hevig braken en afwezigheid van vaste stoelgang.De hond werd geopereerd van een vastzittende nectarine pit in de dunne darm.

Distale femurfractuur :  Cross-pinning

FractFemur20000FractFemur20001FractFemur30000CrossPinning3


 

Staartamputatie bij Duitse Dog met chronische wondinfectie staartpunt

IMG_0939IMG_0938IMG_0937